Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σεράγεβο του Άσαντ! Βομβαρδίστηκε αγορά 25 νεκροί

24.04.2014 | 21:18
Αγορά στο χωριό Αταρέμπ στην επαρχία του Χαλεπιού βομβάρδισαν οι δυνάμεις του Άσαντ σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τρία παιδιά!

"Ο αριθμός των θυμάτων της σημερινής επιδρομής εναντίον μιας αγοράς στο χωριό Αταρέμπ ανέρχεται στους 25, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά" ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνοντας ότι οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Ο τομέας που επλήγη ήταν μια αγορά, για αυτό και υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το καθεστώς χτυπά τους πολίτες που στηρίζουν την εξέγερση", είπε ο Άμπου Όμαρ, ένας ακτιβιστής από το Χαλέπι.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Άσαντ έχουν εντείνει από τις 15 Δεκεμβρίου τις επιχειρήσεις τους εναντίον θέσεων των ανταρτών στην επαρχία αυτή και στην πόλη του Χαλεπιού, την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας που έχει πλέον διαιρεθεί σε "φιλοκυβερνητικές" και "αντικυβερνητικές" συνοικίες.

Άλλοι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία διακρίνονται πτώματα ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Σε ένα από αυτά τα βίντεο μια γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο κορμί ενός συγγενή της. Σε ένα άλλο ένας άνδρας σκύβει πάνω από ένα παιδί με κομμένο πόδι. Δεν είναι σαφές εάν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ