Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Το Σκοπιανό στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

05.01.2018 | 17:15
Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (05.01.2018) η συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπου αποτυπώθηκε η θέση του κόμματος για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.

«Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκουρλέτης: Η επίλυση του θέματος αναβαθμίση το ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια

Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».


Ο υπουργός τόνισε ότι «μετά από δεκαετίες φαίνεται ότι υπάρχει μία κινητικότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί αυτό το θέμα και είναι πάρα πολύ σημαντικό το να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές, κανονικές σχέσεις με τη FYROM», καθώς «μία τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχουν συνομιλητές για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συναίνεσης στη Βουλή, ενώ προσέθεσε ότι η «στάση, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, θα είναι το μέτρο που θα κρίνει την πολιτική τους αξιοπιστία στο κρίσιμο ζήτημα των εθνικών θεμάτων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ