Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το στρατηγείο της Λάρισας καλεί δημοσιογράφους

07.05.2014 | 00:17
Πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους για επίσκεψη στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λάρισα στις 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου αντισυνταγματάρχη Ελευθέριο Καλλέ “το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο είναι ο επικεφαλής του στρατιωτικού σχεδιασμού και διοίκησης των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων στην Κεντρική Αφρική. Η δύναμη EUFOR RCA έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους της Κεντρικής Αφρικής που ζούνε σε κίνδυνο για περισσότερο από ένα χρόνο έπειτα από τις φοβερές συγκρούσεις οπλισμένων ομάδων που ακολούθησαν τον βίαιο εκδιωγμό του πρώην προέδρου. Η EUFOR RCA δρα σε στενή συνεργασία με την Αφρικανική Ένωση και τις Γαλλικές δυνάμεις με επίκεντρο την πρωτεύουσα Μπανγκί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και με χρονικό ορίζοντα παράδοσης της δράση της στην Ειρηνευτική Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών MINUSCA έως το τέλος του χρόνου.

Η επίσκεψη αυτή του διεθνούς και τοπικού τύπου στο Στρατηγείο γίνεται με σκοπό την παροχή ενημέρωσης επί των λεπτομερειών της επιχείρησης EUFOR RCA, την γνωριμία με το πολυεθνικό επιτελείο και τις λειτουργίες του Στρατηγείου και θα τελειώσει με μια συνέντευξη τύπου με τον Επιχειρησιακό Διοικητή , Γάλλο Στρατηγό Philippe Ponties και τον Επιτελάρχη, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα. Ο Τακτικός Διοικητής, Γάλλος Ταξίαρχος Thiery Lion, επικεφαλής του τακτικού στρατηγείου βρίσκεται ήδη στο Μπανγκί της ΚΑΔ και θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης”.

Καλή η πρόσκληση αλλά το ΓΕΕΘΑ το έχει ρωτήσει που στέλνει προσκλήσεις σε…ύποπτους για κατασκοπεία;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ