Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Το στρατόπεδο Κόδρα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα στη θεσσαλονίκη

18.05.2018 | 19:38
Οι ενέργειες που έχει δρομολογήσει ο δήμος Καλαμαριάς για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα μετά την απόδοσή του βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η προϊσταμένη του Γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης και εκπρόσωποι της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και ιστορικό τόπο.

Ο κ. Μπακογλίδης διαβεβαίωσε πως ολοκληρώνεται η αποτύπωση όλων των δομημένων επιφανειών του Κόδρα (κτίσματα διατηρητέα και μη), ώστε να αποφασιστεί ποια από αυτά θα αξιοποιηθούν και με ποιον τρόπο, ενώ υπενθύμισε ότι στη συνέχεια ο δήμος θα προχωρήσει στην απομάκρυνση των καταληψιών, παρουσία εισαγγελέα. Πρόσθεσε ότι ο χώρος θα καθαριστεί και θα τοποθετηθεί προσωρινή περίφραξη, ενώ θα φυλάσσεται. Επανέλαβε δε ότι ο δήμος θα προχωρήσει σε σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ