Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο νόμου για τις προαγωγές μπορεί να οδηγήσει σε απολύσεις; Τι θα κάνει ο ΥΕΘΑ;

30.09.2014 | 08:11
Το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για την ιεραρχία και τις περικοπές έχει προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Κυρίως γιατί χωρίζει το στράτευμα στα δύο παρέχοντας “προστασία” στους ανωτάτους την ίδια στιγμή που αφήνει “απροστάτευτους” όλους τους άλλους ακόμη και από το θεωρητικό (:) ενδεχόμενο απολύσεων. Πως προκύπτει αυτό;

Όπως επισημαίνουν όσοι διάβασαν το σχέδιο νόμου η διασύνδεση της εξέλιξης των στελεχών με τις νομοθετημένες οργανικές θέσεις (ΝΟΘ) υπερτονίζεται στο σχέδιο νόμου κι αυτό ίσως να μην είναι τυχαίο. Όσα στελέχη βρεθούν εκτός των ΝΟΘ θεωρητικά θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην έξοδο από το στράτευμα και όχι απαραίτητα με την δική τους θέληση!

Δεν είναι πια ακραίο σενάριο. Μόλις πριν από μερικές μέρες ο κάκης Μπαλτάκος εδώ στο Onalert αποκάλυπτε πως οι δανειστές αντιμετωπίζουν τις ΕΔ. “Έχετε μεγάλο στρατό πρέπει να τον περιορίσετε” ήταν η διαρκής επισήμανσή τους, αποκάλυψε.

Έτσι κι αλλιώς πάντως αν ο Αβραμόπουλος δώσει πράσινο φως για να περάσει το νομοσχέδιο Κωσταράκου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει μαζικότατο κύμα φυγής στελεχών που δεν είναι πλέον διατεθειμένα να ρισκάρουν.

Διαβάστε ακόμη:


ΟΛΟ το σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για τις προαγωγές! Ποιοι το λένε "ρατσιστικό""Διατηρητέος υπό προαγωγή"! Εφεύρημα ΓΕΕΘΑ ταφόπλακα για τους στρατιωτικούςΗ λογική, οι αριθμοί και ...το "γαμώτο" οδηγεί χιλιάδες στρατιωτικούς στην παραίτηση


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ