Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας ακούστηκε στην Βουλή - "Όχι στρατιωτικοποίηση"

10.10.2014 | 20:03
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας το ακούσαμε στην Βουλή. Δυστυχώς δεν θα προλάβουμε απ΄ ότι φαίνεται να ακούσουμε και το ανάλογο σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η συζήτηση που προηγείται της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώνεται.

«Αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ σε ένα πολιτικό σώμα εστιασμένο στην πάταξη της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών, και όχι στην αστυνομοκρατία» υποσχέθηκε για λογαριασμό μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος θεμάτων δημόσιας τάξης της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τσουκαλάς.


Ο κ. Τσουκαλάς στην ομιλία του κατήγγειλε τη «διάλυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τις πολιτικές λιτότητας» και επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να καταβάλει στους ενστόλους τα αναδρομικά που τους αναγνώρισε το δικαστήριο. «Εσείς βεβαίως, δεν δεχθήκατε να πάρετε πίσω τις 595 καθαρίστριες. Φανταστείτε τι δούλεμα έχει να πέσει με τα Σώματα Ασφαλείας...», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της συμπολίτευσης.

Ο υπεύθυνος δημόσιας τάξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε εξάλλου ενοποίηση των μονάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Ζ, σε μία ταχυκίνητη μονάδα παρέμβασης για την προστασία του πολίτη, ριζική βελτίωση των σχέσεων της ΕΛΑΣ με την κοινωνία (και ειδικότερα με τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού) αλλά και άμεση αντιμετώπιση των συμπεριφορών ρατσιστικής βίας και της διαφθοράς «που έχει εισχωρήσει και στην Αστυνομία», επανασχεδιασμό της αντιεγκληματικής πολιτικής και βελτίωση της καθημερινής αστυνόμευσης με αναβάθμιση της αστυνόμευσης στη γειτονιά και αξιολόγηση με αξιοκρατικά κριτήρια. «Λέμε όχι στη στρατιωτικοποίηση της ΕΛΑΣ. Στόχος μας είναι η μετατροπή της σε πολιτικό σώμα που θα συναλλάσσεται καθημερινά με τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουκαλάς.

Ο υπεύθυνος Παιδείας και Πολιτισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, δεσμεύθηκε στην ομιλία του για κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, πάγωμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων στα σχολεία που έχουν οδηγήσει στην απώλεια 2.000 σχολικών μονάδων, ανασχεδιασμό του χάρτη των σχολικών μονάδων με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, και κατάργηση της «τιμωρητικής αξιολόγησης».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις ευέλικτες μορφές εργασίας στην εκπαίδευση και θα προχωρήσει σε διορισμούς με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Θα επαναφέρουμε στα σχολεία τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σε θέσεις εκπαίδευσης. Θα μεριμνήσουμε ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση να αφορά όλους τους μαθητές, με ψυχολογική και ψυχιατρική στήριξη στο σχολείο.

Για τα ελάχιστα παιδιά (π.χ. με πολλαπλές αναπηρίες) που η ένταξή τους δεν κρίνεται επωφελής, θα υπάρχουν κατάλληλες σχολικές δομές, αλλά σε συνεργασία και με τα άλλα σχολεία. Θα καθιερώσουμε μαθητική μέριμνα με δεκατιανό για όλους τους μαθητές, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μαθητών και φοιτητών, κάλυψη των αναγκών για παιδικούς σταθμούς σε συνεργασία με τους δήμους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουράκης.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ