Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Το σύνδρομο του "δεν πρόλαβα" τρομάζει τους στρατιωτικούς - Τι περιμένουν από τον Καμμένο

23.09.2015 | 20:43
Το 1993, ο τότε ΥΕΘΑ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης είχε έτοιμο το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην οποία ήταν ΥΕΘΑ έπεσε και ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι δεν πρόλαβε να το “περάσει”. Αυτό το “δεν πρόλαβα” ακόμη του το “κρατάνε” κάποιοι στρατιωτικοί.

Χρόνια μετά ο Πάνος Μπεγλίτης επίσης δεν πρόλαβε να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση που είχε στο μυαλό του. Η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έπεσε κι αυτή.

Αργότερα η Φώφη Γεννηματά είχε ρυθμίσει το απλούστατο θέμα των στρατιωτικών που είχαν καταταγεί μεταξύ 1990-92, αλλά κι αυτή δεν πρόλαβε .

Ήρθε και η πρώτη φορά Αριστερά με λίγο από Δεξιά . Ο Καμμένος ΥΕΘΑ , ο Νίκος Τόσκας ΥΦΕΘΑ . Ο πρώτος ανακοίνωσε πολλά ενδιαφέροντα που είχαν να κάνουν με σημαντικά προβλήματα των στρατιωτικών. Ο δεύτερος είχε έτοιμη την πολυαναμενόμενη αναδιοργάνωση. Δεν πρόλαβαν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έπεσε!

Το σύνδρομο του “δεν πρόλαβα” έχει στοιχειώσει τους στρατιωτικούς που δεν μπορούν να καταλάβουν ,γιατί φθάνουν …στην πηγή και νερό δεν πίνουν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει νέα ευκαιρία σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με ΥΕΘΑ τον Πάνο Καμμένο , ο οποίος φαίνεται ότι θα αναλάβει τις περισσότερες αν όχι όλες τις αρμοδιότητες του ΥΦΕΘΑ που πλέον δεν υπάρχει.

Επιπλέον διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα μνημόνιο προς εφαρμογή,μέσα στα όρια του οποίου πρέπει να κινηθουμε. Η κυβέρνηση πάντως δεν είναι “υπό προθεσμία”. Συνεπώς χρόνος υπάρχει. Αλλά το θέμα είναι να υπάρχει και θέληση.

Δεν μπορούν να περιμένουν άλλο οι στρατιωτικοί τα αυτονόητα. Και δεν έχει κανένα λόγο η πολλιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αφήσει το χρόνο να περνά χωρίς να δώσει χειροπιαστά δείγματα γραφής ,ότι όσα έλεγε τα ενοούσε. Και ότι η μη υλοποίησή τους στην προηγούμενη θητείας της οφειλόταν αποκλειστικά στην πίεση της διαπραγμάτευσης και του χρόνου.

Δεν πετά κανείς στα σύννεφα και ειδικά οι στρατιωτικοί. Ελπίζουν στην αποκατάσταση των αποδοχών τους με βάση όσα η απόφαση του ΣτΕ προβλέπει,αλλά δεν …το ΄χουν δέσει κιόλας. Ξέρουν ότι μπορεί να ακούσουν ξανά πως το ταμείο είναι μείον.

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν μέχρι αυτό το αραχνιασμένο ταμείο αρχίσει να γεμίζει.

Τα όσα είχε ανακοινώσει ο Καμμένος για την αναδιοργάνωση, την αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ, την αντιμετώπιση του οικιστικού προβλήματος των στρατιωτικών, την διαφάνεια και αξιοκρατία στις μεταθέσεις τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη κι άλλα πολλά. Ας βάλει μπροστά να τα υλοποιήσει από αύριο κιόλας για να ανανεώσει και ουσιαστικά την εμπιστοσύνη των στρατιωτικών. Οι οποίοι δεν θ΄ αντέξουν να ξανακούσουν έναν υπουργό να λέει “δεν πρόλαβα”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ