Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σύστημα Aegis κατέστρεψε δυο πυραύλους Κρουζ

07.11.2014 | 10:26
Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών με την κωδική ονομασία Aegis κατέστρεψε την Πέμπτη ταυτόχρονα δύο πυραύλους τύπου Κρουζ και ένα βαλλιστικό πύραυλο κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών βολών στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης. Η δοκιμή έγινε από το κατάστρωμα ενός αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας.

Η επιτυχημένη δοκιμή επικυρώνει πλέον μια νέα αναβάθμιση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Aegis το οποίο κατασκευάζεται από την Lockheed Martin Corp, και φέρει δύο διαφορετικούς τύπους πυραύλων της εταιρείας Raytheon Co, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που δεν ήταν εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν δημοσίως.

Η επιτυχής δοκιμή έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας μετα την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.

Η αναβάθμιση πρόκειται να εγκατασταθεί στο αντιτορπιλικό Aegis του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και είναι μέρος του χερσαίου συστήματος «Aegis Ashore» που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στη Ρουμανία το επόμενο έτος (φωτογραφία Reuters απο την βάση των ΗΠΑ κοντά στο Βουκουρέστη), παρέχοντας σε μέρη της Ευρώπης μια άμυνα εναντίον πιθανές επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ