Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τέλος της "γαλέρας του ΠΝ" θα είναι ...happy end;

28.07.2015 | 22:17
Την υπόθεση της γαλέρας του στόλου που είχαμε αναδείξει την θυμόμαστε όλοι την οποία μπορείτε να θυμηθείτε   εδώ   και   εδώ.


Ποιος είναι όμως ο επίλογος του Κυβερνήτη που δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν στο Ελληνικό Π.Ν. και όχι στο Ρωμαϊκό του Αστερίξ και του Μπεν Χουρ;


Ο εν λόγω Κυβερνήτης, λοιπόν αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις, ενώ ο Αρχηγός Στόλου, μετά από μια διοικητική διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα έτος, έπαυσε την πειθαρχική δίωξη τουλάχιστον του ενός Υπαξιωματικού που «τελεσιδίκησε» ενώπιόν του, ενώ αναμενόταν να λήξει όμοια και για τον δεύτερο αφού, όπως είχε έρθει σε γνώση μας ο Ύπαρχος τον ποινολογούσε μετά από εφτά μήνες για «πράξεις» κατά τις οποίες «ο δράστης» ήταν εκτός πλοίου.


Ο τότε Αρχηγός Στόλου, «έπιασε» την απουσία ορθότητας της ενώπιόν του διαφοράς και που ακριβώς αυτή έπασχε και με νόμιμη καθώς και αιτιολογημένη ισχυρή διοικητική πράξη ακύρωσε τις άδικες πράξεις.


Ο έτερος Υπαξιωματικός, του οποίου η διαδικασία ακολουθούσε, όπως είπαμε, το ίδιο μονοπάτι, καθώς όπως είχε γίνει από όλους αντιληπτό είχε ενεργήσει το ίδιο δίδυμο Κυβερνήτης – Ύπαρχος, μαθαίνουμε ότι «έπεσε» στον θεσμό της «συμμαθητείας». Εξηγούμαστε λοιπόν...


Ενώ ο δεύτερος Υπαξιωματικός μεταξύ άλλων αφενός έχανε κυριολεκτικά την μισή ακοή του, αφετέρου αντιμετώπιζε και το «ιερό τέρας» της διοικήσεως με έναν πρωτοφανή καταιγισμό πειθαρχικών ελέγχων όπως διαπιστώθηκε από τους έχοντες παρακολουθήσει από την αρχή την υπόθεση. Η διαδικασία των αναφορών παραπόνων για διαγραφή των ομολογουμένως «περίεργων» ποινών, είχε φτάσει στον Β΄βαθμό όπου ήταν διοικητής συμμαθητής του αποστρατευμένου πια Κυβερνήτη. Για πολλούς μήνες το θέμα δεν προχωρούσε προς το Γ΄βαθμό, ήτοι προς το ΑΣ, αφενός γιατί «το δις εξαμαρτείν..κλπ» δεν θα συγχωρούνταν από αυτόν καθώς μια δεύτερη περίπτωση «κακοδιοίκησης» δεν θα ήταν σύμπτωση, αφετέρου δεν του «πήγαινε» να ακυρώσει ο ίδιος τις ποινές του συμμαθητή του και να «του περάσει» του Υπαξιωματικού, καθώς κατά την γνώμη τους το θεωρούσαν «απαράδεκτο».


Τι έκανε λοιπόν το Β΄θμιο όργανο;;; περίμενε μέχρι να μετατεθεί ο Υπαξιωματικός, όπου ο τελευταίος, πηγαίνει σε υπηρεσία με διοικητή συμμαθητή των άλλων δύο. Και τι νομίζετε ότι έγινε;;; Ο διοικητής που κωλυσιεργούσε για μήνες την προβλεπόμενη διαδικασία, απέστειλε το «πρόβλημα» της εκκρεμούς διοικητικής διαδικασίας από την μια μεριά της Αττικής στην άλλη, προκειμένου, λέει, να επιληφθεί ο καινούργιος διοικητής του θέματος ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ακυρώνοντας τις ποινές!! Πετάει δηλαδή το μπαλάκι στον τρίτο και ανυποψίαστο συμμαθητή, ούτως ώστε όταν αρχίσουν τα όργανα αυτός να πει... «ορίστε...εγώ τα ακύρωσα και τα έστειλα για ενδεχόμενη έρευνα...τι φταίω εγώ αν τον ξανατιμώρησαν;;;» Με ένα σμπάρο, δυο τριγώνια που λέει ο κι ο Λαός.....και κρατάμε τις μεγάλες διοικήσεις εκτός όχλησης και στον Υπαξιωματικό θα ξαναβγάλουμε τ'άντερα για να μάθει......


Εννοείται πως αυτή η διαδικασία ΔΕΝ έχει κανένα έρεισμα στο δίκαιο ούτε το διοικητικό ούτε και στο στρατιωτικό όμοιο. Γιατί έγιναν όλα αυτά;; Πολύ απλό...κατά την αντίληψη των συμμαθητών, σου λέει, θα κερδίσουμε χρόνο....τον τελευταίο συμμαθητή θα του ξαναπούμε να ξανακάνει την ΕΔΕ των υποτιθέμενων παραπτωμάτων, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει «reset» στους τρεις βαθμούς των αναφορών παραπόνων, εν τω μεταξύ θα έχουν έρθει και οι κρίσεις χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι για την υφιστάμενη διαπλοκή, άσε που μπορεί ένας από τους δύο να έχει πιθανόν προαχθεί με αποτέλεσμα εν δυνάμει κουκούλωμα να είναι πιο εύκολο....Οι πληροφορίες μας λοιπόν λένε ακριβώς αυτό :

Με έγγραφό του (Ιουλ 2015) ο τρίτος συμμαθητής «μπαίνει» στο παιχνίδι και ακυρώνει «αυτοβούλως» την διαδικασία, την στιγμή που η βοήθεια που βούλεται να παρέξει είναι ΠΛΗΡΩΣ αντίθετη με τα προβλεπόμενα και με αυτά που και ο ίδιος και οι άλλοι δύο έχουν ορκισθεί να διαφυλάττουν. Να ενημερώσουμε ότι προκειμένου οι συμμαθητές να κόψουν και να ράψουν τον πειθαρχικό έλεγχο κατά το δικό τους δοκούν, έχουν ακυρώσει την ΙΔΙΑ διαδικασία ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ και ακόμα δεν του έχει πει κανένας ότι η όποια εφεξής διαδικασία ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ. Θέλαμε μόνο να ξέραμε......ενημέρωσε κανένας τους δύο εν ενεργεία συμμαθητές ότι η υπόθεση είναι ήδη στον Εισαγγελέα ο οποίος δεν θα διστάσει να διευρύνει τα υποκειμενικά όρια των εμπλεκομένων, καθώς, όπως μάθαμε, έχει ήδη καλέσει τους πρώτους;;; Ετοιμαζόμαστε για τους τίτλους τέλους της γαλέρας......μάλλον στην αίθουσα της ακτής Μουτσοπούλου.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ