Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το θρίλερ συνεχίζεται! Ο αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ για τις πτήσεις των Ρώσων

08.09.2015 | 13:14
Ο αμερικανός πρέσβης στο ΥΠΕΘΑ. Το διπλωματικό θρίλερ με τις διελεύσεις ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών συνεχίζεται. Ο αμερικανός πρέσβης είχε συνάντηση με τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ πτέραρχο ε.α και Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Γιάννη Γιάγκο και το θέμα της συνάντησης ήταν ασφαλώς το αίτημα που έχουν θέσει οι Ρώσοι για τις πτήσεις των αεροσκαφών τους προς τη Συρία.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Αθήνα να μην επιτρέψει αυτές τις πτήσεις θεωρώντας ότι πρόκειται για μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και όπλων και όχι για φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας όπως υποστηρίζει η Μόσχα.

Η Αθήνα έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση,αφού από τη Μόσχα έχουν διαμηνύσει ότι πιθανή απόφαση απαγόρευσης των πτήσεων θα είναι “μη φιλική ενέργεια προς τη Ρωσία”.

Η Βουλγαρία έχει ήδη αρνηθεί στη Μόσχα τη χρήση του εναέριου χώρου της.

ΗΠΑ και Ρωσία πιέζουν την Αθήνα να πάρει την απόφαση που η κάθε μία επιθυμεί. Όποια κι αν είναι η απόφαση θα είναι δύσκολη και θα έχει επιπτώσεις. Ψάχνουμε να βρούμε την απόφαση που θα έχει τις λιγότερο επώδυνες συνέπειες.

Δεν αποκλείεται ο αμερικανός πρέσβης να έθεσε στον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ και κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό των ελληνικών ΕΔ, για τα οποία οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι κάποιοι στην Αθήνα "τους δουλεύουν ψιλό γαζί"! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ