Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την "στυγερή δολοφονία" 21 Αιγύπτιων Χριστιανών

16.02.2015 | 10:41
Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάσε σημερα την "στυγερή δολοφονία" 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, στη Λιβύη, από ακραία ισλαμική οργάνωση που συνδέεται με την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος»

Μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν σήμερα στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Λιβύη, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης ότι αποκεφάλισε 21 Αιγύπτιους Χριστιανούς Κόπτες. Δείτε εδω το βίντεο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Στην ανακοίνωση του όπου το ΥΠΕΞ τονίζει οτι καταδικάζει "έντονα την αποκρουστική και απάνθρωπη θηριωδία" υπογραμμίζει οτι αυτο "αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας και της φρίκης που πρεσβεύει η τρομοκρατική αυτή ομάδα και σαφή εκδήλωση των προθέσεων των υποστηρικτών της στη Λιβύη για την εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού, φανατικού και μισαλλόδοξου τζιχαντιστικού καθεστώτος".

Επιπλέον το ΥΠΕΞ δηλώνει "μεγάλη ανησυχία για τις κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις συνέπειες της τρομοκρατίας, του παραλογισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας".

Στην ανακοίνωση του, το ΥΠΕΞ, εκφράζει "τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνει όλες τις Κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους ως σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, όπου αυτά απειλούνται".

Τέλος, "υπό το φως όλων των πρόσφατων τραγικών περιστατικών και της κλιμακούμενης θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες (09.02.2015) από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και υποστηρίζεται και από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθίσταται πλέον επίκαιρη από ποτέ", αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ