Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Τον πράσινο μπερέ τον κερδίζεις ,δεν τον αγοράζεις στην Ακαδημίας

27.09.2013 | 00:09
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όσοι φόρεσαν πράσινο μπερέ “κερδιζοντάς” τον με την αξία τους κι όχι αγοράζοντας τον απο κάποιο κατάστημα στην Ακαδημίας, το θεωρούν τίτλο τιμής σ΄ όλη τους τη ζωή. Κι έχουν δίκιο...

Συχνά αντιμετωπίζουν την “καζούρα” όλων εμάς των υπολοιπων που δεν είχαμε τα κότσια,τη διάθεση, τη θέληση να προσπαθήσουμε και επιλέξαμε τα “εύκολα”. “Καζούρα” για την εμμονή τους να μιλάνε γι΄ αυτόν τον πράσινο μπερέ που “έφτυσαν αίμα” για να τον φορέσουν.

Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του και την αξία του. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αποστολή που αντιπροσωπεύει, τις θυσίες που απαιτεί. Θυσίες που δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Μόνο πόνο, ταλαιπωρία, κίνδυνο και πολλές φορές θάνατο. Αλλά και δόξα. Δόξα που μένει συνήθως μέσα στην “κοινότητα” των “πράσινων μπερέ”, γιατί εμείς οι παραέξω δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Αυτοί είναι οι πιο θυμωμένοι Έλληνες από χθες που διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι αυτό το πολύτιμο πράσινο μπερέ κάποιοι το θεωρούν ένα ...απλό καπέλο που τους δίνει μπόϊ, εξουσία και τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως οι σωτήρες.

Είναι θυμωμένοι γιατί αυτό το πράσινο μπερέ πολλές φορές προσπάθησαν να το στιγματίσουν . Δεν το κατάφεραν ποτέ. Κάθε φορά που εμφανίζεται στις παρελάσεις το έντονο και ζεστό χειροκρότημα αποδεικνύει ότι οι πολίτες ξέρουν πως αυτοί που το φορούν ξέρουν καλά ποιους και τι έχουν να προστατεύσουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι “πρασινοσκούφηδες” που σήμερα υπηρετούν αλλά και οι περισσότεροι απ΄ όσους έχουν την εποχή που φορούσαν τον πράσινο μπερέ ως μια ανάμνηση είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι με εκείνους που δεν κατάλαβαν ποτέ τη σημασία του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ,οι Ειδικές Δυνάμεις , έχουν κατορθώσει να κερδίσουν πολλά χρόνια τώρα την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Έχει καταγραφεί και δημοσκοπικά. Δεν γνωρίζουμε αν όσοι προσπαθούν να πλήξουν αυτή την σχέση το κάνουν συνειδητά ή από επιπολαιότητα. Χαρακτηριστικό που δεν ταιριάζει σε κάποιον που φορά τον πράσινο μπερέ. Εκτός αν απλά τον έχει αγοράσει από την Ακαδημίας... 

Διαβάστε ακόμη

Δεν αρκεί μόνο ο πράσινος μπερές για να πεις "ο Τολών Νικά" κ.Πεταλωτή

Πράσινος μπερές: ένα βίντεο για όσους τον ...δώρισαν στον Πεταλωτή


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ