Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 45 αντάρτες σκοτώθηκαν στη Συρία

10.01.2014 | 08:12
Τουλάχιστον 45 αντάρτες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνοικίες της Χομς, στην κεντρική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντάρτες, που ανήκαν σε διάφορες ταξιαρχίες, σκοτώθηκαν στο διάστημα μεταξύ της Τετάρτης το βράδυ και της Πέμπτης το πρωί, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό των συνοικιών αυτών, που διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

«Σκοτώθηκαν καθώς εξαπέλυαν μια επιχείρηση με στόχο να τερματιστεί η πολιορκία της Χομς. Έπεσαν σε ενέδρα των δυνάμεων του καθεστώτος κοντά στη συνοικία Χαλντίγε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Παρατηρητηρίου, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πολλές χιλιάδες πολίτες βρίσκονται παγιδευμένοι στη Χομς εξαιτίας του αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο κυβερνητικός στρατός στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στην παλιά πόλη.

Τον Οκτώβριο ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει ότι στις συνοικίες αυτές υπάρχει έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και ότι οι κάτοικοι υποφέρουν από υποσιτισμό.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ