Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 48 νεκροί όμηροι στην Αλγερία

21.01.2013 | 09:28
Έξι Φιλιππινέζοι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται μετά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού εναντίον ισλαμιστών που κρατούσαν εκατοντάδες ομήρους σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μανίλας.

"Ο θάνατος των έξι Φιλιππινέζων αποτελεί άμεση συνέπεια της ομηρείας. Ορισμένοι από τους νεκρούς έχουν τραύματα από σφαίρες ή από τις εκρήξεις", δήλωσε ο Ραούλ Χερνάντες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

"Τέσσερις αγνοούνται", πρόσθεσε ο ίδιος και επιβεβαίωσε πως 16 Φιλιππινέζοι που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις είναι "σώοι και αβλαβείς".

Απολογισμός των θυμάτων

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος απολογισμός των θυμάτων, αλλά πιστεύεται πως τουλάχιστον 48 όμηροι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της τετραήμερης επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Κυριακή, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν 25 πτώματα, αλλά δεν είναι σαφές αν ανήκουν στους απαγωγείς ή σε ομήρους.
Οι έρευνες στο εργοστάσιο Ιν Αμένας, 1.300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αλγερίου συνεχίζονται και σήμερα. Από τους ομήρους είκοσι αγνοούνται.

Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Αμπντελμαλέκ Σελάλ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 15:30 ώρα Ελλάδας τον επίσημο απολογισμό της επιχειρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΛΓΕΡΙΑ: έληξε η ομηρεία με νέα θύματα!

34 όμηροι, 14 απαγωγείς νεκροί από επέμβαση των Αλγερινών Ενόπλων Δυνάμεων

Η ισλαμική τρομοκρατία στη Βόρεια Αφρική.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ