Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: 224 διαδηλωτές στη φυλακή!

25.10.2015 | 09:46
Δικαστήριο της Τουρκίας καταδίκασε 244 άτομα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις του 2013, που ξεκίνησαν ενάντια στην ανάπλαση του πάρκου Γκεζί, στην Κωνσταντινούπολη.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε χωρίς προηγούμενο πολιτικές αναταραχές σε πολλές πόλεις της χώρας εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργού της χώρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε 255 άτομα ήταν φθορές δημόσιας περιουσίας και η συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές πρότειναν ποινές ως και 11 χρόνια φυλάκισης.
Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε 244 άτομα σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 14 μήνες. Μόλις τέσσερα άτομα αθωώθηκαν, ενώ οι κατηγορίες που βάραιναν άλλους κατηγορούμενους εντάχθηκαν σε ξεχωριστό φάκελο.
Τέσσερις γιατροί καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης “επειδή λέρωσαν ένα τέμενος”, που χρησιμοποίησαν για να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί έπειτα από συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Ο πρόεδρος Ερντογάν, που είχε χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές τρομοκράτες, είχε δηλώσει ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές είχαν καταναλώσει αλκοόλ μέσα στο τέμενος.
Δεν υπήρχε κάποιο σχόλιο από τις δικαστικές αρχές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ