Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ξεκίνησε η άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων "Αετός του Καυκάσου"

02.06.2015 | 14:54

Ξεκίνησε η άσκηση "Αετός του Καυκάσου", στην οποία συμμετέχουν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων από Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία έχει στόχο την ενίσχυση της φιλίας, συνεργασίας και τον συντονισμό μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των τριών χωρών και την ανάπτυξη της ικανότητας σε κοινές επιχειρήσεις.

Στην άσκηση από την Τουρκία εκτός από ελικόπτερα γενικής χρήσης, παίρνει μέρος και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος. Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν είχαν εκπαιδευτεί από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι κοινές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία απο τις 31 Μαϊου εως τις 10 Ιουνίου.

Στις 25 Μαΐου, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού έγιναν τακτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο στρατιωτικής συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, απο τις 12 Μαΐου, το Μπακού και η Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν φιλοξένησαν από κοινού τακτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 1.000 στρατιωτες και προσωπικό, περίπου 80 τεθωρακισμένα οχήματα, πάνω από 60 κομμάτια πυροβολικού και όλμων, 12 στρατιωτικά ελικόπτερα της αεροπορίας, καθώς και μονάδες αεράμυνας, οπλισμένες με σύγχρονα αμυντικά συστήματα.

Πηγή - AzerNews


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ