Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: 800 αστυνομικοί απολύθηκαν για τη διαφθορά

30.01.2014 | 18:29
Η κυβέρνηση της Τουρκίας συνέχισε σήμερα τις εκτεταμένες εκκαθαρίσεις που έχει αρχίσει εδώ και πάνω από ένα μήνα ως αντίδραση στις δικαστικές έρευνες κατά της διαφθοράς που την συνταράσσουν, απολύοντας ή μεταθέτοντας άλλους περίπου 800 αστυνομικούς στην Άγκυρα και τη Σμύρνη, έγινε γνωστό από την εφημερίδα "Μιλιέτ".

Μεταξύ των θυμάτων αυτού του νέου κύματος εκκαθαρίσεων, το οποίο αφορά περισσότερους από 500 αστυνομικούς στην Άγκυρα και 274 στη Σμύρνη, περιλαμβάνονται αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί, αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι εφημερίδες "Χουριέτ" και "Μιλιέτ". Σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει ο τουρκικός Τύπος, περίπου 6.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 2.000 μόνο στην Άγκυρα, έχουν υποστεί κυρώσεις μετά την αποκάλυψη, στα μέσα Δεκεμβρίου, του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει δεκάδες πρόσωπα προσκείμενα στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παύει να κατηγορεί τους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι έχουν επιρροή στην αστυνομία και τη δικαιοσύνη, ότι χειραγωγούν τις έρευνες αυτές στο πλαίσιο μιας "συνωμοσίας" που έχει στόχο να προκαλέσει την πτώση του, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου και της εκλογής προέδρου που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014.

Εκτός από την αστυνομία, η δικαιοσύνη έχει αποτελέσει επίσης αντικείμενο εκτεταμένων εκκαθαρίσεων με εκατοντάδες απολύσεις και μεταθέσεις δικαστών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ