Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Αδειάζει τους Αμερικάνους και επιμένει στον πόλεμο με του Κούρδους

31.08.2016 | 14:08
 Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαίκών υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται κενένα συμβιβασμό ή εκεχειρία με τους Κούρδους.

Το να εξισώνει κανείς την Τουρκία με τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG της Συρίας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι απαράδεκτο, τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας.

«Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο και νόμιμο κράτος, το οποίο δεν μπορεί να εξισωθεί με μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε αναφερόμενος στο PYD, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας.

Το ίδιο επανέλαβε σε όλους τους τόνους και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές και υπάρξουν εγγυήσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία πριν από μια εβδομάδα, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», αποσκοπεί, σύμφωνα με την Άγκυρα στην εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους και στην αποτροπή της κατάληψης περαιτέρω εδαφών κοντά στην τουρκική μεθόριο από κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας. Οι συγκρούσεις με κουρδικές πολιτοφυλακές, που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν αυξήσει τις εντάσεις με την σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ Ουάσινγκτον.

Όσον αφορά το μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε την Τετάρτη ότι από τις αρχές του 2016, η Άγκυρα έχει συλλάβει 815 ανθρώπους και σημείωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν ξένοι.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ