Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αδελφός βομβιστή αυτοκτονίας ο ένας δράστης της επίθεσης στην Άγκυρα

21.10.2015 | 10:43
Ο ένας από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας της 10ης Οκτωβρίου στην Άγκυρα ήταν ο Yunus Emre Alagöz , ο αδελφός του Şeyh Abdurrahman Alagöz , ο οποίος ήταν ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στη Suruç που σκότωσε 33 μέλη της σοσιαλιστικής ομάδας νέων και τραυματίστηκαν πάνω από 100στις 20 Ιουλίου, ανακοίνωσε από το γραφείο του στην Άγκυρα ο Γενικός Εισαγγελέας στις 19 Οκτωβρίου .

«Ένας από τους δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στην Άγκυρα έχει αναγνωριστεί ότι είναι ο Yunus Emre Alagöz», ανέφερε ο εισαγγελέας σε γραπτή δήλωση .
«Ο άλλος βομβιστής αυτοκτονίας αναγνωρίστηκε από μια φωτογραφία και μια σειρά από δοκιμές έχουν διεξαχθεί για την πλήρη αναγνώρισή του ή της», πρόσθεσε .

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο Alagöz είχε έρθει στην Τουρκία από τη Συρία, αλλά δεν έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του , σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Anadolu
Η Hürriyet Daily News ανέφερε στις 18 Οκτωβρίου ότι οι αδελφοί Alagöz , μαζί με τουλάχιστον άλλους 16 υπόπτους , ήταν σε μια ομάδα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για τη σύνδεσή τους με την αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε ( ISIL ) , και ήταν υπό επιτήρηση στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την Αλ Κάιντα από το Σεπτέμβριο του 2013.
Η εισαγγελία ανέφερε επίσης ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τις δραστηριότητες τους στο Twitter καθώς έγραφαν για την επίθεση στις 10 Οκτωβρίου προτού συμβεί . Τρεις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και σε έναν έχει απαγορευτεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό , σύμφωνα με τον εισαγγελέα.
Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι 20 άλλα άτομα ελέγχονται για ανάπτυξη σχέσεων με τους βομβιστές αυτοκτονίας και 11 τέθηκαν υπό κράτηση .Τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν αργότερα .
Εννέα ύποπτοι αναζητούνται «εξαιτίας των ανεύθυνων δημοσιευμάτων που ανέφεραν τα αρχικά των ονομάτων των υπόπτων» σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα .
Η δήλωση ήρθε μετά από ώρες από το Δικαστήριο της Άγκυρας για την απαγόρευση δημοσίευσης στοιχείων που εμποδίζουν την έρευνα από τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα στις 14 Οκτωβρίου .
Στις επιδρομές στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των υπόπτων , η αστυνομία κατέσχεσε 10 γιλέκα “αυτοκτονίας” , 60 κιλά ΤΝΤ και πάνω από 1.500 κιλά νιτρικό αμμώνιο, που χρησιμοποιείται συχνά σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς , δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα.

Πηγή: www.hurriyetdailynews.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ