OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Τουρκία: Ανεβάζει το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα

07/06/2017 - 12:22
Share on FacebookShare on Twitter

Ανεβάζει για άλλη μια φορά το θερμόμετρο την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία με τον διοικητή 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU – OHQ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη να βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την άσκηση Θαλασσόλυκος – Deniz Kurdu 2017 - η Άγκυρα έδειξε να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της όσο αφορά την τακτική της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Χθες η Τουρκία εξέδωσε δυο NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων -η πρώτη στην περιοχή του Καστελόριζου και η άλλη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η άσκηση νότια του Καστελόριζου την οποία ανήγγειλε η Τουρκία με την NAVTEX 586/17 θα πραγματοποιηθεί αύριο και αφορά περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η οποία αμφισβητείται από την Τουρκία.

Οι συντεταγμένες όπως αναφέρονται στην τουρκική υδρογραφική υπηρεσία:

TURNHOS N/W : 586/17
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 08 JUN 17 FROM 1200Z TO 1400Z IN AREA BOUNDED BY;
35 50.00 N – 029 50.00 E
35 40.00 N – 029 50.00 E
35 40.00 N – 029 20.00 E
35 50.00 N – 029 20.00 E

Με την NAVTEX 585/17 η Τουρκία ανήγγειλε άσκηση για σήμερα με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Ειδκότερα η Τουρκία «στοχοποιεί» τα Οικόπεδα στα οποία πραγματοποιούνται σεισμογραφικές έρευνες για την Κυπριακή Δημοκρατία. Σημαντικό ειναι το γεγονός οτι στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η γεώτρηση της ENI/TOTAL στο Οικόπεδο 11.

Οι συντεταγμένες όπως αναφέρονται στην τουρκική υδρογραφική υπηρεσία:

TURNHOS N/W : 585/17
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 07 JUN 17 FROM 1500Z TO 1700Z IN AREA BOUNDED BY;
34 20.00 N – 031 30.00 E
34 20.00 N – 032 12.00 E
33 55.00 N – 032 12.00 E
33 55.00 N – 031 30.00 E

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Τουρκία, χθες, έστειλε το ερευνητικό σκάφος TCG «Cubuklu» (Α594) για «διεξαγωγή ερευνών» στο Αιγαίο εκδίδοντας σχετική αγγελία (ΝAVTEX 582/17) ως «απάντηση» στην ελληνική κίνηση για γεωτρήσεις στην περιοχή του Πρίνου.
Με την αγγελία αυτή η Τουρκία «δεσμεύει» ως περιοχή ενδιαφέροντος και σήμερα την περικλειόμενη από τις συντεταγμένες: 37 51.60 N – 026 03.00 E, 38 32.25 N – 025 05.12 E, 38 58.34 N – 025 04.40 E, 39 26.45 N – 025 24.96 E και 39 43.13 N – 025 29.98 E. 
Από την πλευρά της, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού ακύρωσε την παράνομη τουρκική αγγελία με δική της (ΝΑVTEX 132/17)

Επιπλέον αξίζει να τονίσουμε οτι ο Διοικητής 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, πραγματοποιεί, επίσκεψη στην έδρα της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης  βρίσκεται στην Κωνταντινούπολη και ειδικότερα στην έδρα της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) 2017 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια ειναι κατά πόσο η ελληνική πλευρά θα τονίσει το γεγονός οτι η Άγκυρα δεν τηρεί ουτε όταν πρέπει αλλά ουτε και όταν απαιτείται τα ΜΟΕ. 

Τέλος σίγουρα δεν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι αυτη τη στιγμή που επιλέγει να κορυφώσει την ένταση η γειτονική χώρα κορυφώνονται και οι διεργασίες για την επανασύγκληση της Διάσκεψης για το Κυπριακό, όπου στο τραπέζι θα είναι το κεφάλαιο Ασφάλεια και Εγγυήσεις. «Αν η Τουρκία συμβάλλει (στη Γενεύη) θετικά στη διαδικασία, ώστε να σημειωθεί πρόοδος στο κρίσιμο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, θα ανοίξει ο δρόμος για πρόοδο στα υπόλοιπα κεφάλαια, αρχίζοντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο του εδαφικού, στο οποίο υπάρχουν ακόμη ανεπίλυτα θέματα», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας την Τρίτη στο 33ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Tags: ΑΓΚΥΡΑΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert