Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία ανοίγει νέο μέτωπο στη Συρία - Άρματα μάχης χτυπούν τους τζιχαντιστές

03.09.2016 | 15:35
 Τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν στη βόρεια Συρία από την επαρχία Κιλίς, ανοίγοντας ένα καινούριο μέτωπο στην περιοχή, μετέδωσαν τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα οβιδοβόλα σφυροκοπούσαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή αυτή, ανέφερε το πρακτορείο Ντογάν. Τα άρματα πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών κοντά στο τουρκικό χωριό Τσομπάνμπεϊ που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Αλ Ράι.
Λίγο νωρίτερα, ένας εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή είπε ότι άκουσε επαναλαμβανόμενους ήχους εκρήξεων και είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Τα άρματα πέρασαν τα σύνορα από το μεθοριακό τουρκικό χωριό Κιλίς με στόχο να παράσχουν υποστήριξη στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, αφού εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από πολλά χωριά της περιοχής κατά την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο Ντογάν, στη νέα επιχείρηση μετέχουν τουλάχιστον 20 άρματα, πέντε θωρακισμένα καμιόνια μεταφοράς στρατιωτών, φορτηγά και άλλα οχήματα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σφυροκοπήθηκαν θέσεις του ΙΚ στην περιοχή.

Ο Άχμεντ Οθμάν, ένας διοικητής της φιλοτουρκικής ανταρτικής ομάδας "Σουλτάν Μουράντ" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι άνδρες του έχουν πάρει θέσεις "σε δύο μέτωπα στο Αλ Ράι, στα νότια και τα ανατολικά του χωριού, προκειμένου να προωθηθούν προς τα χωριά που απελευθερώθηκαν από το ΙΚ, στα δυτικά της Τζαραμπλούς".

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν χθες τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, ανέφερε ο τουρκικός στρατός. Τα πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν την Άραμπ Έζα και την αλ-Γκουντούρα, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση νότια των συνόρων με την Τουρκία και δυτικά της πόλης Τζαραμπλούς, που ήταν η πρώτη περιοχή την οποία κατέλαβαν υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις όταν διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία στις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες κατέλαβαν σήμερα πολλά χωριά κοντά στα σύνορα, τόσο στο μέτωπο της Τζαραμπλούς όσο και στο μέτωπο του Αλ Ράι. Η Ταξιαρχία Χάμζα, μια ομάδα που πολεμάει υπό το λάβαρο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε το χωριό Άραμπ Έζα. Μια πηγή της ανταρτικής ομάδας Φαϊλάκ αλ Σαμ ανέφερε εξάλλου ότι έχουν καταληφθεί τα χωριά Φουρσάν, Λιλάουα, Κίνο και Νάτζμα, στα νότια του Άραμπ Έζα.
Το Άραμπ Έζα απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Τζαραμπλούς.

Στο μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε την Τουρκία να μην διατηρήσει μακροπρόθεσμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ