ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Αυξάνεται ο αρθμός των νεκρών και τραυματίων στην πόλη Τζιζρέ
26.08.2016 | 11:55
Διαβάστε επίσης
- Έλληνες Στρατιωτικοί: Το Άγιον Όρος ζήτησε παρέμβαση Πούτιν στην υπόθεση
- 1η Ταξιαρχία Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών: Μήνυμα κυριαρχίας και αποτροπής- BINTEO
- Έλληνες στρατιωτικοί: "Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν"
- Airbus και Dassault ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή μαχητικού
Νωρίτερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών και είχε αποδώσει την επίθεση στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μετά την έκρηξη, είχε προσθέσει.
Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, αλλά ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος.
Προηγουμένως το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, ότι 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 64 τραυματίστηκαν.
Η επίθεση κατέστρεψε το αρχηγείο της μονάδας της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών και πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό στην περιοχή, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση 50 μέτρων από το κτίριο της αστυνομίας, κοντά σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Anadolu.
Δώδεκα ασθενοφόρα και δύο ελικόπτερα έχουν σταλεί στην περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Η επίθεση για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Διαβάστε εδώ γιατί αναλυτικά γιατί η στοχοποίηση των Κούρδων και οι τεταμένες συγκρούσεις μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κύμα προσφύγων, τρομοκρατικών επιθέσεων εντός Συρίας, Τουρκίας και όχι μόνο, και γενικά στη χειροτέρευση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιεί το ΡΚΚ, μετά την κατάρρευση το 2015 της εκεχειρίας, στις οποίες δεκάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους.
Το ΡΚΚ έχει αυξήσει τις επιθέσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Χρήσιμοι σύνδεσμοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
|
---|
Στην ίδια κατηγορία
-
27.04.2018 | 00:06
Κουβέλης για φρεγάτες Fremm: Όσα είπα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα -
26.04.2018 | 21:10
Πεντάγωνο: Ανήθικη προπαγάνδα με την εικόνα των δυο στρατιωτικών -
26.04.2018 | 20:08
Αρχηγός ΓΕΣ από Τρίπολη: O ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος - ΒΙΝΤΕΟ -
26.04.2018 | 19:58
Αιγαίο: "Χορός" τουρκικών κατασκοπευτικών με διψήφιες παραβιάσεις
ΣΧΟΛΙΑ