Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη - Δεκάδες τραυματίες

12.09.2016 | 15:50
Πρώτη Δημοσίευση - 2016-09-12 11:33:47
Τελευταία Ενημέρωση - 2016-09-12 13:37:47


Εκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, κοντά στην κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκρηξη πιθανότατα να σημειώθηκε εξαιτίας βόμβας σε παγιδευμένο αμάξι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα της μουσουλαμανικής γιορτής Eid al-Adha.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό 48 ανθρώπων, 46 πολιτών και 2 αστυνομικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
«Η οργάνωση δείχνει το φονικό της πρόσωπο χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ αμάχων, κτιρίων ή νεκροταφείων» είπε, υπονοώντας το ΡΚΚ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Μπουρχάν Καγιάτουρκ, ενώ ο επίσης βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Σταλάϊ είπε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση εδώ και καιρό προσπαθεί να διεισδύσει στο Βαν, αλλά δεν τα κατάφερε και δεν έχει την υποστήριξη των πολιτών στην πόλη αυτή».

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «ANF» μετέδωσε την πληροφορία τονίζοντας ότι «πραγματοποιήθηκε ενέργεια με παγιδευμένο όχημα εναντίον του σημείου αστυνομικού ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της νομαρχιακής οργάνωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο έχει επιβάλει απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Σημειώνεται ότι τρεις επαρχίες του Βαν, οι Έρτζις, Ιπέκγιολου και Οζάλπ, ήταν μεταξύ των 28 δήμων στις οποίες η κυβέρνηση διόρισε χτες δημοτικούς άρχοντες αντικαθιστώντας τους δημάρχους που διώκονται με την κατηγορία της υποστήριξης προς το ΡΚΚ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σήμερα στο διορισμό είπε ότι «ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει και έγινε μάλιστα καθυστερημένα».

Η επίθεση δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ