Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Βλέπει θετικά την αμερικανική επιχείρηση στη Συρία

07.04.2017 | 09:40
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης αποτελούν θετική εξέλιξη.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Νουμάν Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης. «Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η αεροπορική βάση Σαϊράτ που έγινε ο στόχος της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα, 7 Απριλίου έχει “σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραφεί,” σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, είχε ήδη δηλώσει από χθες 6 Απριλίου 2017, ότι η χώρα του θα αναλάβει δράση στη Συρία μετά την χημική επίθεση που κατηγορείται ότι εξαπέλυσε το καθεστώς της Δαμασκού, την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε «ειδεχθή» και «προσβολή κατά της ανθρωπότητας».
Διαβάστε περισσότερα για τις δηλώσεις Τραμπ και χημική επίθεση ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ