Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία - Βόρεια Συρία: Στρατεύματα των ΗΠΑ αναπτύσσονται στα σύνορα - BINTEO

29.04.2017 | 16:47
Αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στα σύνορα Τουρκίας - και Βόρειας Συρίας  (Rojava) ώστε να παρεμποδιστούν περαιτέρω συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών( Tουρκία - και YPG) , σύμφωνα με το kurdistan24.net, είδηση η οποία επιβεβαιώνεται και από το sputniknews.com. Οι ΗΠΑ βρίσκονται εκεί για να εξομαλύνει την κατάσταση αναφέρει το sputniknews.com.

Σύμφωνα με το sputniknews.com ανώνυμη πηγή του YPG ( Κουρδική Πολιτοφυλακή στη Συρία) δήλωσε: ΄΄Συζητήσαμε με τις ΗΠΑ ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα ούτως ώστε να εμποδίσουμε τη δυνητική επίθεση των Τουρκικών Δυνάμεων εναντίον μας. Είπαμε στις ΗΠΑ ότι αν η Τουρκία μας επιτεθεί για μια ακόμη φορά θα αποσυρθούμε από την επιχείριση στη Ράκα και θα αναπτύξουμε τις δυνάμεις μας στα σύνορα . Οι ΗΠΑ μας υποσχέθηκαν ότι θα μας βοηθήσουν ώστε να σταματήσουν οι περαιτέρω προσβολές.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έστειλε το δικό του μήνυμα στις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας τα εξής: "Η μεγάλη Αμερική, ο συνασπισμός και η Τουρκία μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να μετατρέψουν στη Ράκα στο νεκροταφείο του Νταές" (σ.σ. το ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά), είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

H Τουρκία δεν βλέπει με θετικό μάτι την υποστήριξη των Αμερικανών στους Κούρδους της Συρίας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η στήριξη στο YPG είναι η απάντηση στην μάχη κατά της τρομοκρατίας του Ισκλαμικού Κρατούς.Η ανακοίνωση της είδησης στο  twitter - Βίντεο με τα στατεύματα των αμερικανών στα σύνορα:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ