Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Έλληνες στρατιωτικοί: Ελλάδα και Τουρκία διαψεύδουν την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

20.03.2018 | 16:00
Χάος επικρατεί από το πρωί της Τρίτης σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και την μεταφορά τους στο δικαστήριο της Αδριανούπολης για συμπληρωματική κατάθεση. Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε την πληροφορία ότι οι δυο Έλληνες μεταφέρθηκαν από τις φυλακές στο δικαστήριο.
Λίγο αργότερα, για την πληροφορία επικαλέστηκε τα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο, το μεσημέρι ήλθε η διάψευση τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική κυβέρνηση… και εν τέλει και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τζανακόπουλος: «Ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την μεταφορά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διέψευσε σε συνέντευξη Τύπου τις πληροφορίες που μετέδωσε ακόμα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περί μεταφοράς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει την μεταφορά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Με νεότερο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ανέφερε: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στην Τουρκία, δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τουρκία: Παραμένουν στην φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί

Οι τουρκικές αρχές διαψεύδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης επρόκειτο να κληθούν σήμερα (20.03.21018) το μεσημέρι από τον εισαγγελέα για συμπληρωματική κατάθεση.

Όπως είναι γνωστό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι αναμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ και το τηλεφώνημα Μέρκελ στον Ερντογάν

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σημειώθηκε ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ, δια στόματος του πρέσβη τους στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.

Ο Τζέφρι Πάιατ ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (20.03.2018) στην Ανδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 και δήλωσε στο OnAlert: “ Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. “Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα”, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ