OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Άρχισαν τα υπονοούμενα για το «στρατόπεδο εκπαίδευσης» στο Λαύριο

11/10/2015 - 08:40
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του για την  πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα,επιχείρησε να “περάσει” το μήνυμα ότι η Τουρκία δέχεται επίθεση “αποσταθεροποίησης” , η οποία καθοδηγείται από “μυστικά κέντρα”. Σε συνδυασμό με την σύλληψη ηγετικού στελέχους του DHKP-C που “διανθίζεται” από τουρκικά ΜΜΕ με το υποτιθέμενο στρατόπεδο εκπαίδευσης στο… Λαύριο,δημιουργεί ένα κλίμα που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει επιπλέον “σκιές” στα ελληνοτουρκικά.

Τι είπε ο Νταβούτογλου
«Η χώρα μας, ο λαός μας και η Δημοκρατία μας υπήρξε ο στόχος μιας ισχυρής τρομοκρατικής επίθεσης. Η επίθεση αυτή δεν έγινε σε καμία περίπτωση εναντίον μιας και μόνο ομάδας ή στους πολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση ή σε οποιαδήποτε πολιτική κοινότητα. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον του συνόλου της χώρας. Να είστε σίγουροι ότι από όποια πλευρά κι αν έγινε η επίθεση αυτή, όποια οργάνωση κι αν την υποστηρίζει, όποιοι μυστικοί παράγοντες κρύβονται από πίσω και παρέχουν υποστήριξη όλοι θα τεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».
Επιπλέον απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να τηρήσουν μια κοινή στάση κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί ξανά με τους Προέδρους του CHP και του MHP.

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική στον Συμπρόεδρο του HDP Ντεμίρτας για τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ενώ εδώ και 3 μήνες δεκάδες στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας μας πέφτουν υπέρ πατρίδος από επιθέσεις του PKK, στο ζήτημα των δραστών της σημερινής επίθεσης, το να δείχνεις ως υπεύθυνη την κυβέρνηση δεν ταιριάζει σε ένα Πρόεδρο Κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή. Αυτό είναι ξεκάθαρη προβοκάτσια. Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθη σήμερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με το DHKP-C , ενώ άλλος βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη στην Άγκυρα, ενώ ετοιμαζόταν για επίθεση σε μέλη του Δικαστικού Σώματος. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο μιας οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης. Επιδιώκεται να δημιουργηθεί απειλή στην σταθερότητα της Τουρκίας, στην Δημοκρατία της χώρας μας».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IHLAS, συνελήφθη σήμερα σε επιχείρηση στο Εγιούπ της Κωνσταντινούπολης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης DHKP-C, Σουλεϊμάν Ματούρ, ενώ σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη.
Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι ο Ματούρ, είχε συλληφθεί για την δολοφονία του Εισαγγελέα Κιράζ στην προσπάθειά του να διαφύγει στην Ελλάδα, μέσω Αδριανούπολης, με τελικό προορισμό το υποτιθέμενο στρατόπεδο στο Λαύριο μαζί με τον Μπαχτιάρ Ντογρούγιολ που κατηγορείται και αυτός ως συνεργός για τη δολοφονία του Εισαγγελέα Κιράζ (8/12/2012).

Tags: ΒΟΜΒΑΕΚΡΗΞΗΛΑΥΡΙΟΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

PKK
ΤΟΥΡΚΙΑ

PKK: «Ο Οτσαλάν ελπίζει στην αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής στην Τουρκία – Δεν πιστεύω στα όπλα»

27/02/2026 - 13:54
f-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συντριβή F-16 στην Τουρκία: «Βρισκόταν σε αποστολή συναγερμού στα σύνορα με τη Βουλγαρία»

26/02/2026 - 18:54
F-35
ΤΟΥΡΚΙΑ

Soczu: Η Τουρκία πρότεινε στις ΗΠΑ ενεργειακή συμφωνία ύψους 500 δισ. με αντάλλαγμα τα F-35

26/02/2026 - 18:32

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: «Πλήξαμε στρατηγικής σημασίας συστήματα αεράμυνας του Ιράν – Οι πιλότοι μας γράφουν ιστορία» [vid]

Ιράν: «Ο Χαμενεΐ είναι ακόμα ζωντανός – Ενδιαφερόμαστε για αποκλιμάκωση» λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Ισραήλ: Νεκροί ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης και ο υπουργός Άμυνας του Ιράν

Ισραήλ: Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι ο Χαμενεΐ είναι νεκρός, λένε μέσα ενημέρωσης

Ισραήλ: Η στιγμή βομβαρδισμού Ιρανών στρατιωτών που ετοιμάζουν εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου [vid]

BBC: Η επίθεση στο Ιράν ήταν μια ευκαιρία για ΗΠΑ – Ισραήλ που ήταν αναγκασμένοι να εκμεταλλευτούν

Επίθεση στο Ιράν: Βίντεο από τα πλήγματα ακριβείας των μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ [vid]

Ισραήλ: «Καταστράφηκε ολοσχερώς το προεδρικό μέγαρο του Χαμενεΐ – Στόχος η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ιράν»

Top News

Τέμπη: Η Μαρία Καρυστιανού στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Δεν πραγματοποίησε ομιλία

Τέμπη: Σίσσυ Χρηστίδου και Νίκος Συρίγος στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Ιωάννα Τούνη: Οτιδήποτε και αν κάνεις, ο κόσμος πάντα θα βρει κάτι για να σχολιάσει

Γιώργος Μαζωνάκης: Με μουστάκι μετά το χειρουργείο στη χολή - Βίντεο από την εμφάνισή του στα μπουζούκια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert