Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ευθύνεται για την αποτυχία στο Κυπριακό

08.07.2017 | 19:55
 Τον Νίκο Κοτζιά θεωρεί υπεύθυνο το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άκαρπη Διάσκεψη του Κυπριακού στην Ελβετία. Επικεντρώνεται μάλιστα σε χθεσινό tweet του Έλληνα ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι από το ύφος του κ. Νίκου Κοτζιά μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε η Διάσκεψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

"Η Τουρκία συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντανά στις 28 Ιουνίου με 6 Ιουλίου με καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση όπως είχε επιδείξει από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία ήταν η τελική Διάσκεψη, η δική μας πλευρά κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες για δύο βδομάδες για να υπάρξει λύση. Όσο για την απάντηση γιατί η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε, μπορεί να το δει κανείς και από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χθες (7 Ιουλίου) από τον λογαριασμό του στο twitter.

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι με τη συμπεριφορά που επέδειξε ήταν εκείνος που ευθυνόταν για τη Διάσκεψη που δεν κράτησε πάνω από μία μέρα τον Ιανουάριο. Αυτές οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις του Υπουργού Κοτζιά επιδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης από την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα. Η διάσκεψη έχει για άλλη μια φορά αποκαλύψει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς καλή πρόθεση και πολιτική πρόθεση".

Το tweet του Νίκου Κοτζιά:



 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ