Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ένας στρατιώτης και δύο «φύλακες των χωριών» σκοτώθηκαν σε επίθεση

25.05.2016 | 23:55
Επίθεση που διαπράχθηκε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κι είχε στόχο ένα τμήμα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Μάρντιν είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και να τραυματιστούν άλλα τρία, δήλωσαν απόψε αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Οι νεκροί είναι ένας στρατιώτης και δύο «φύλακες των χωριών» —μέλη μιας υποστηριζόμενης από το τουρκικό κράτος παραστρατιωτικής οργάνωσης, η οποία μάχεται εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), στο πλευρό μονάδων του στρατού και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας— σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο χωριό Ανιτλί της επαρχίας Μάρντιν, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Το PKK διεξάγει ανταρτοπόλεμο επί 31 χρόνια διεκδικώντας μεγαλύτερη αυτονομία για τους Κούρδους. Η ένοπλη σύρραξη αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο του 2015, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας και της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ηγεσία των αυτονομιστών.

Χιλιάδες πολίτες, στρατιώτες, αστυνομικοί και αντάρτες έχουν σκοτωθεί αφότου ξανάρχισε ο πόλεμος στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ