Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Επίθεση σε στρατιωτική βάση

20.05.2015 | 07:50
Βολές με όλμους έπεσαν δυο φορές στην περιοχή της Στρατιωτικής Βάσης στο Γιουκσέκοβα στη Νταγλίτζα της Τουρκίας, σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, η επίθεση έγινε προχθές ''από μία ομάδα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ''. Τα στρατιωτικά στοιχεία που βρίσκονται στην περιοχή ανταποκρίθηκαν αμέσως στα πυρά και στην συνέχεια διακόπηκε η επίθεση. Στην εν λόγω ένοπλη επίθεση δεν υπήρξαν απώλειες.

Σε άλλη είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV αναφέρεται ότι το Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ.Ισμέτ Γιλμάζ, δήλωσε πως, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, παραδόθηκαν 946 '' τρομοκράτες'' και είπε πως ο αριθμός αυτός δείχνει ότι στην Τουρκία η ζωή συνεχίζει να ομαλοποιείται. Επεσήμανε πως ο αριθμός αυτών που παραδόθηκαν είναι πολύ μεγάλος. Στη συνέχεια είπε «Η ηρεμία είναι όπως ακριβώς και η υγεία και όταν χαθεί γίνεται αντιληπτή η αξία της. Η ηρεμία είναι σαν τον αέρα. Η αξία του δε γίνεται αντιληπτή, αλλά αντιλαμβανόμαστε την αξία του όταν δε μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Εμείς εξασφαλίσαμε την ηρεμία στην Τουρκία. Γύρω μας υπάρχει ένας κλοιός πυρός. Ξένοι επισκέπτες και Υπουργοί Άμυνας ρωτούν ‘πως εξασφαλίζετε τη μη επέκταση του πυρός αυτού στη χώρα σας, ενώ βρίσκεστε σε έναν κλοιό πυρός;’. Εμείς λέμε ότι σ’ αυτό παίζει ρόλο η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη του λαού, καθώς και οι προσευχές του για μας».

Αυτές οι αντιφατικές ειδήσεις της ΄ίδιας ημέρας στον Τουρκικό τύπο, είναι η πραγματικότητα στην γειτονική χώρα...Μπορεί να μην είναι εκτεταμένα τα στρατιωτικά συμβάντα -δεν είναι όμως και αμελητέα κατά καιρούς..

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ