Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Επίθεση κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας

20.08.2018 | 08:13
 Συναγερμός τα ξημερώματα της Δευτέρας (20.08.2018) έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα - Άγνωστος άνοιξε πυρ και εξαφανίστηκε - Τουλάχιστον τέσσερις οι πυροβολισμοί από τον δράστη που επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο - Δεν υπάρχουν θύματα - Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο.

Με τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο εξαιτίας της κράτησης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις, το πρωί της Δευτέρας (20.08.2018) ήρθε ένα περιστατικό να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Στις 05:00 τα ξημερώματα, άγνωστος που επέβαινε σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ προς το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές αλλά δεν προκάλεσε θύματα, παρά μόνο ζημιές σε τζάμια του κτιρίου.

Έτσι έγινε η επίθεση

Ήταν 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν σήμανε ο συναγερμός στην Άγκυρα εξαιτίας της επίθεσης κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται η αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με το CNN Turk, άγνωστος που επέβαινε σε ένα λευκό αυτοκίνητο άνοιξε πυρ. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε κατά του φρουρού ασφαλείας. Έριξε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς μπροστά από την πύλη 6 της αμερικανικής πρεσβείας.Ο δράστης κατάφερε να γκαζώσει και να εξαφανιστεί από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορέσει να συγκρατήσει έστω τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου.

Από τις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από το σημείο φαίνεται το σημάδι από πυροβολισμό σε παράθυρο της πρεσβείας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, rt.com και sputniknews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ