Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Η επιχείρηση στη Συρία έχει στόχο να αποτραπεί ένα μεταναστευτικό κύμα

10.10.2017 | 14:15
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην ανταρτοκρατούμενη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ έχουν στόχο να αποτρέψουν ένα κύμα μετανάστευσης προς την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε, σύμφωνα με το CNN Turk, πως η Τουρκία πρέπει να είναι παρούσα στην Ιντλίμπ μέχρι να πάψει να υφίσταται απειλή από εκεί.

Η Τουρκία έχει δηλώσει πως θα παρέχει βοήθεια στους αντάρτες που υποστηρίζει εδώ και καιρό, καθώς θέτει σε εφαρμογή μια συμφωνία αποκλιμάκωσης που σχεδιάσθηκε για να περιοριστούν οι μάχες με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή, τον πιο πολυάνθρωπο θύλακο της Συρίας που εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών.

Την Κυριακή, μια αναγνωριστική ομάδα του τουρκικού στρατού επιθεώρησε την επαρχία Ιντλίμπ πριν από μια αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση για την επιβολή της ειρήνης στη βορειοδυτική Συρία.

«Ο λόγος που διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας είναι για να προετοιμάσουμε το έδαφος και να προλάβουμε ένα ενδεχόμενο μεταναστευτικό κύμα προς τη χώρα μας και να μειώσουμε τις εντάσεις», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος AK.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως η Τουρκία έχει στόχο να δημιουργήσει σημεία ελέγχου στην Ιντλίμπ για μελλοντικές αναπτύξεις και ότι οι δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία θα βοηθήσουν να προληφθούν εσωτερικές συγκρούσεις ανάμεσα σε αμάχους και ένοπλες οργανώσεις στην περιοχή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ