Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ετοιμάζεται να υποδεχτεί νέο κύμα προσφύγων από Συρία

21.10.2015 | 10:33
Η Τουρκία ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων στη χώρα.

Οι τουρκικές πηγές ασφαλείας περιμένουν περίπου 50.000 πρόσφυγες από τη Συρία να εισέλθουν στη χώρα από τα νότια σύνορά της .
Περίπου 50.000 άνθρωποι που ζουν στο Χαλέπι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για να φύγουν με τα ρωσικά μαχητικά να χτυπούν νότιες και ανατολικές συνοικίες της πόλης πολιορκούμενες ως μέρος του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε ( ISIL ) . Δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ - Άσαντ έχουν επίσης ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση κοντά στην πόλη , η οποία αναμένεται να προκαλέσει τη φυγή περισσότερων ντόπιων.
Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι αναμένεται ο αριθμός των προσφύγων που αφήνουν το Χαλέπι να αυξηθεί σε 350.000 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου , αν συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές , με μια σειρά από αυτούς τους ανθρώπους να αναμένεται να φτάσει τα σύνορα της Τουρκίας .
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τουρκμενιστάν στη Συρία, Αμπντουραχμάν Μουσταφά επιβεβαίωσε , επίσης, ότι 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη και κατευθύνονται προς την Τουρκία .
«Ένα σημαντικό μεταναστευτικό ρεύμα άρχισε από τα νότια του Χαλεπίου . Οι Τουρκμένοι βρίσκονται στο αγροτικό και βόρειο τμήμα της πόλης . Η μετανάστευση θα είναι μεγαλύτερη όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος φτάσουν εδώ . Στη γειτονιά Bayırbucak , οι συγκρούσεις είναι σκληρές . Στο Bayırbucak οι Τουρκμένοι βρίσκονται μεταξύ των δυνάμεων του αλ-Ασάντ και της Ρωσία και των μαχητων ISIL . Οι Τουρκμένοι αγωνίζονται σε αυτά τα τρία μέτωπα », αναφέρθηκε στην εφημερίδα Hürriyet .
.
ΠΗΓΗ: hurriyetdailynews.com
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ