Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Έτοιμη να κατασκευάσει σύστημα πυραύλων μεγάλου-βεληνεκούς

28.02.2016 | 00:19
 Η Τουρκία έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό της, δήλωσε ο υφυπουργός της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας την Παρασκευή, προσθέτοντας οτι δεν απορριπτεί την πιθανότητα συνεργασίας με εταιρείες, που είχαν προηγουμένως υποβάλλει προσφορές σε σχετικό διαγωνισμό, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.

“Θα μπορούσαμε να παράγουμε ένα σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο εσωτερικό μας. Θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ευκαιρίες συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπέβαλλαν προσφορές στον διαγωνισμό”, δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι συνήθως σχεδιάζονται για να φέρουν πυρηνικά όπλα, διότι το ωφέλιμο φορτίο τους είναι πολύ περιορισμένο έτσι ώστε τα συμβατικά εκρηκτικά να είναι αποτελεσματικά. (Στη φωτογραφία η πυραυλική δοκιμή της Ρωσίας στις 30 Οκτωβρίου 2015)

Η Τουρκία ακύρωσε πέρυσι την προσφορά αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει το σύστημα πυραύλων, που είχε ανατεθεί προσωρινά στην Κίνα, έπειτα από την ανησυχία που προκάλεσε η εν λόγω ανάθεση στους συμμάχους της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.
Άλλες προσφορές στο διαγωνισμό περιλάμβαναν την αμερικανική εταιρεία Raytheon και την γαλλο-ιταλική ομάδα Eurosam, ιδιοκτησίας του πολυεθνικού ευρωπαϊκού κατασκευαστή πυραύλων MBDA και της France's Thales.

Την προηγούμενη βδομάδα η Τουρκική Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία ASELSAN ανέπτυξε σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ