Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: "Φρούριο" με 39.000 αστυνομικούς η Κωνσταντινούπολη ενόψει Πρωτοχρονιάς

31.12.2018 | 10:34
Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Κωνσταντινούπολη ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, με τον Διευθυντή της Ασφάλειας να ανακοινώνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το διήμερο 31ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου. Ο διευθυντής της Ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σημαντικά ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τουρκίας.

Συνολικά, 39.000 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας θα είναι σε υπηρεσία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε όλη την πόλη για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στο μέγιστο επίπεδο, δήλωσε ο Ζαφέρ Μπαϊμπάμπα σε δημοσιογράφους στην πλατεία Ταξίμ.

Ενόψει των εξελίξεων στη Συρία και το μέτωπο που μαίνεται εναντίον των Κούρδων στην Συρία και το Ιράκ, οι αρχές φοβούνται κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, εξού και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας.

Μεταξύ του προσωπικού ασφαλείας θα είναι επίσης οι μονάδες της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία θα περιπολεί τις πλατείες και τις λεωφόρους, ενώ οι αρχές θα παρακολουθούν τις κινήσεις από τις κάμερες που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Ταξίμ και τη διάσημη λεωφόρο İstiklal και θα ειδοποιούν τις δυνάμεις ασφαλείας εάν εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Ορισμένοι από τους δρόμους θα κλείσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για λόγους ασφαλείας , δήλωσε ο Ζαφέρ Μπαϊμπάμπα.

"Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην λεωφόρο İstiklal θα κλείσουν από τις 3 μ.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι δρόμοι που έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως στις συνοικίες Kadıköy, Sarıyer, Şişli και Beyoğlu θα κλείσουν σταδιακά από τις 3 μ.μ. ", δήλωσε.

Ο Ζαφέρ Μπαϊμπάμπα ανέφερε επίσης ότι ως μέρος των αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ενίσχυσε τους ελέγχους ταυτότητας. Ως εκ τούτου, από τις 21 Δεκεμβρίου, η αστυνομία είχε διενεργήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ελέγχους ταυτότητας και είχε φυλακίσει 4,127 άτομα.

"Οι περιπολίες και οι έλεγχοι στα εμπορικά κέντρα και στις πλατείες έχουν ενταθεί. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί σταθμοί του μετρό και οι δρόμοι που οδηγούν στους υπόγειους δρόμους παρακολουθούνται από 6.000 κάμερες και άτομα, τσάντες, αποσκευές και πακέτα που θεωρούνται ύποπτα ελέγχονται αμέσως από τις ομάδες μας", δήλωσε ο Μπαϊμπάμπα.

Πηγή Hurriyet.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ