Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία - Γερμανία: Νέο επεισόδιο στην κόντρα της Άγκυρας με το Βερολίνο

29.06.2017 | 17:29
Η Τουρκία καταφέρθηκε σήμερα εναντίον Γερμανών πολιτικών επειδή αντιτίθενται στα σχέδια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Γερμανία πέραν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, υποστηρίζοντας ότι η αντίθεσή τους αυτή φανερώνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι της Άγκυρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει πως η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του Ερντογάν να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις αυτές, δεδομένων των εντάσεων που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοί στη Γερμανία κάνουν απαράδεκτα σχόλια με εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Ο Μουφτούογλου φάνηκε επίσης να επικρίνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «απολυταρχικό ηγέτη». «Η προσέγγιση του προσώπου που είχε προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... για μια ακόμη φορά υπογραμμίζει το αληθινό πρόσωπο της νοοτροπίας που αντιμετωπίζουμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους», δήλωσε.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters) 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ