Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία για δασμούς: «Παράνομες οι πρακτικές των ΗΠΑ»

10.08.2018 | 20:35
"Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εξαγωγών χάλυβα και αλουμινίου κατά των παράνομων πρακτικών των ΗΠΑ".

Αυτή ήταν η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εμπορίου στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές από την Τουρκία.

«Μόλις ενέκρινα τον διπλασιασμό των δασμών στην Τουρκία για τον Χάλυβα και το Αλουμίνιο, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ενάντια στο δυνατό μας δολάριο! Πλέον, θα επιβάλλονται 20% δασμοί στο Αλουμίνιο και 50% στον Χάλυβα. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δείτε το σχετικό Tweet του Αμερικανού προέδρου:

Το σχόλιο του Λευκού Οίκου

Ο Λευκός Οίκος, αιτιολογώντας την απόφαση του Τραμπ, τόνισε πως βασίζεται στο Άρθρο 232 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας, που επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Οι δασμοί με βάση το Άρθρο 232 επιβάλλονται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες χώρες, οι εξαγωγές των οποίων απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια όπως καθορίζεται στο Άρθρο 232, ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις στο εμπόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα», τόνισε μια από τις εκπροσώπους της αμερικανικής προεδρίας, η Λίντσεϊ Ουόλτερς, με ανακοίνωσή της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ