Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Παρακολουθούμε στενά τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Συρία

22.01.2016 | 13:33
 Η Τουρκία παρακολουθεί "στενά" τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορά της με τη Συρία, καθώς στο Καμισλί, στη βόρεια Συρία, έχουν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναπτυχθεί Ρώσοι στρατιωτικοί και μηχανικοί, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση.

"Μπορώ να σας πω ότι η Τουρκία παρακολουθεί προφανώς στενά οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στα σύνορά της, κυρίως στην μεθόριο με τη Συρία", διευκρίνισε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι "ορισμένες δεκάδες" Ρώσοι στρατιώτες και μηχανικοί εθεάθησαν τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο του Καμισλί, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη Νουσάιμπιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι στρατιωτικοί αυτοί επιθεώρησαν το αεροδρόμιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, και "ενδεχομένως" να το επεκτείνουν και να ενισχύσουν την ασφάλειά του για να μπορεί να δέχεται ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το Καμισλί, μια πόλη στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι στην επαρχία Χασάκα, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τοπικών κουρδικών αρχών και της συριακής κυβέρνησης.

Σε ερώτηση που του έγινε χθες για τη ρωσική αυτή στρατιωτική παρουσία, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές απάντησε ότι δεν βλέπει να υπάρχει κάποια "απειλή" για την Τουρκία.
"Γνωρίζουμε τις κινήσεις της Ρωσίας. Οι ρωσικές μονάδες στο Καμισλί δεν μπορούν να αποτελέσουν μια απειλή για την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ", δήλωσε στο κοινοβούλιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ