Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: Η στάση του Υπουργού ΄Αμυνας απειλεί την ειρήνη στο Αιγαίο

27.04.2017 | 11:10
Συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας με το τουρκικό ΥΠΕΞ να απαντά στο ελληνικό με μια..σίγουρα όχι κατευναστική απάντηση.
«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο είναι γνωστές στην κοινή γνώμη από παλαιότερα με διάφορες αφορμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι η Αθήνα απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας για το Αγαθονήσι και τον Πάνο Καμμένο ο οποίος τόνισε ότι το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικό νησί…

«Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και εμάς στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία. «Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.
Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.
Όπως όλα δείχνουν, η Τουρκία η Τουρκία μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, κάθε άλλο παρά ήρεμη δεν είναι.

Παράλληλα οι  παραβιάσεις και οι παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή ρουτίνα. Σημειώνεται ότι χθες για μια ακόμα φορά συνεπής στο ραντεβού τους…. ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-16 και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο σχηματισμός των F-16 προέβη σε τέσσερις παραβιάσεις του FIR Aθηνών ενώ το CN-235 εισήλθε και εξήλθε νότια. Επίσης κατεγράφησαν και δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών όπως δημοσιεύτηκε στο twitter:


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ