Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τουρκική ΠΑ έπληξε στόχους κούρδων μαχητών

29.07.2015 | 14:51
Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον βάσεων των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ καθώς και στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον της "τρομοκρατικής οργάνωσης" Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρεται πως οι επιδρομές είχαν έξι διαφορετικους στόχους στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται οι βάσεις οπισθοφυλακής των κούρδων ανταρτών.

"Καταφύγια, αποθήκες, βάσεις επιμελητείας και σπηλιές που εξυπηρετούν το PKK", καταστράφηκαν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 1.302 ανθρώπους σε 39 επαρχίες στο πλαίσιο της καταστολής που έχει στόχο μέλη του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και παράνομες αριστερές οργανώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επισήμως τη συμφωνία με τις ΗΠΑ που προβλέπει τη χρήση των τουρκικών αεροπορικών βάσεων από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως για να συζητήσει τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" τον οποίο άρχισε η κυβέρνηση τόσο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους όσο και εναντίον των κούρδων ανταρτών και ο οποίος προκαλεί την καχυποψία της αντιπολίτευσης για τις βλέψεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες το ΝΑΤΟ δήλωσε την αλληλεγγύη του προς την Τουρκία δηλώνωντας οτι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανεκτή ή να δικαιολογηθεί. Η ασφάλεια της Συμμαχίας είναι αδιαίρετη, και στεκόμαστε με ισχυρή αλληλεγγύη στο πλευρό της Τουρκίας. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ