Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία επιστρέφει στο Ισραήλ "ελαττωματικά" uav και ζητά πίσω λεφτά

30.10.2012 | 00:17
Η Τουρκική κυβέρνηση  αποφάσισε να επιστρέψει στο Ισραήλ  τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη  τύπου Heron  που είχε αγοράσει, λόγω των τεχνικών προβλημάτων  τα οποία ο προμηθευτής αρνήθηκε να διορθώσει.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Bugun  στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Τρία μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα που παρουσιάζουν βλάβη θα επιστραφούν στο Ισραήλ» .

Την είδηση μετέδωσε και το τουρκικό κανάλι NTV .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η  Τουρκία θα ζητήσει επίσης χρηματική αποζημίωση για τη «ζημιά που υπέστη».Όπως αναφέρεται η Τουρκία αποφάσισε να επιστρέψει στο Ισραήλ τρία μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα UAV's τύπου Aerostar  τα οποία δεν πετούν εδώ και 8 μήνες. Σημειώνεται ακόμα ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ακύρωση της συμφωνίας. Μετά την απόφαση αυτή στα χέρια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνουν μόνο 10 μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα τύπου Heron . Η Τουρκία αγόρασε τα 10 αεροσκάφη Heron πριν από 4 χρόνια. Το ύψος της συναλλαγής ανήλθε σε 183 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το NTV, ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβη κατά τη διάρκεια αποστολής στα τουρκικά σύνορα και άλλα δύο βρίσκονταν μόνιμα στο έδαφος λόγω τεχνικών προβλημάτων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ