Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία και Ουκρανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή του An-188

07.05.2018 | 17:46
Η Ουκρανία και η Τουρκία ανακοίνωσαν πρόσφατα μία συνεργασία για την κατασκευή των βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών An-188. Η ανακοίνωση έγινε μέσω facebook, στη σελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αεροσκάφη θα είναι πλήρως συμβατά με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. 

Στα πλαίσια της συνεργασίας, όλα τα κρίσιμα υποσυστήματα του αεροσκάφους θα υποστούν "δυτικοποίηση". Θα είναι πλήρηως συμβατά στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς τακτικής της χρήσης του αεροσκάφους ", αναφέρει μεταξύ αλλων η ανακοίνωση.

Το αεροσκάφος θα δύναται να μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό όλων των ειδών. Από  στρατιωτικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό, ελικόπτερα, μέχρι 300 στρατιώτες, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια, όπως επίσης παλέτες και εμπορευματοκιβώτια.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έγραψε στη σελίδα του στο facebook ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο θα συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.Την από κοινού παραγωγή του μεταγωγικού An-188 συμφώνησαν η Τουρκία και η Ουκρανία κατά την διάρκεια της έκθεσης Eurasia 2018 airshow που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αττάλειας την περίοδο 25-29 Απριλίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το defence-blog.com.

Το νέο μεταγωγικό βασίζεται στην άτρακτο του γνωστού μεταγωγικού αεροσκάφους An-70 στο οποίο έχουν εφαρμοστεί τροποποιήσεις και πρόκειται να εξοπλιστεί με τέσσερις κινητήρες Progress D436FM turbofan οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 72.312lb επιτρέποντας στο αεροσκάφος να μεταφέρει φορτία περίπου 40 τόνων.
Το νέο αεροσκάφος έχει μήκος 39,66 μέτρα άνοιγμα πτερύγων 43,58 μέτρα ύψος 16,125 μέτρα και μέγιστο βάρος απογείωσης 139-145 τόνους.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2015 και φιλοδοξεί να καλύψει το χώρο που υπάρχει μεταξύ των μεταγωγικών C-130J-30 και C-17A. Το An-188 θα μπορεί να απογειώνεται από διαδρόμους μικρού μήκος 600 μέτρων.

Το An-188 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 130 πλήρως εξοπλισμένους αλεξιπτωτιστές. Eπίσης μπορεί να εκτοξεύσει έως 21 τόνους αερομεταφερόμενων οχημάτων πεζικού με πλήρωμα ή παλέτες μέσω βαρύτητας και αφαίρεσης αλεξίπτωτων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν επίσης ήδη το ενδιαφέρον τους για το σχέδιο των αεροσκαφών An-188. Σύμφωνα με όσα ανέφέρε καλά ενημερωμένη πηγή στο defence -blog, το νέο αεροσκάφος μεταφοράς θα αποτελέσει ανταγωνιστή της του Airbus A400M Atlas το οποίο είναι ένα πολυεθνικό τετρακινητήριο turboprop αεροσκάφος μεταφορών στρατιωτικού υλικού καθώς και των επίσης μεταγωγικών C-130 και C-17.


Με πληροφορίες από το https://www.kyivpost.comhttp://defence-blog.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ