Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Καμία υποχώρηση για τον πάστορα Μπράνσον παρά την κατάρρευση της λίρας

16.08.2018 | 18:00
Καμία διάθεση να υποχωρήσει δεν φαίνεται να έχει η Τουρκία να απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον, παρά τις οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε κρίση την οικονομία της.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ η Τουρκία δεν σχεδιάζει να προσφύγει στη στήριξη του ΔΝΤ και θα επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο της μέσω της μείωσης των δαπανών. Θα επικεντρωθεί επίσης στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον Αλμπαϊράκ, η χώρα του κατανοεί πλήρως και αναγνωρίζει όλες τις εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα βγει ισχυρότερη από την τρέχουσα αστάθεια.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε πως η Τουρκία ασχολείται αυτή τη στιγμή με την αντιμετώπιση της ανωμαλίας που έχει δημιουργηθεί στην αγορά και πως ο τραπεζικός τομέας της είναι υγιής και ισχυρός.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία ουδέποτε εφάρμοσε μέτρα εκτός των αγορών και υπογράμμισε πως οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν θα βρεθούν ποτέ στην ημερήσια διάταξη.

Πρόσθεσε πως η χώρα θα εφαρμόσει περαιτέρω δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα επικεντρωθεί στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ευελιξία στην αγορά εργασίας αποτελούν επίσης προτεραιότητα, δήλωσε.

Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να παράσχει υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα και υποστήριξε πως δεν υπήρξαν τελευταία μεγάλες αναλήψεις από τις τράπεζες.

Ο Αλμπαϊράκ τόνισε επίσης πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πως η μείωση του πληθωρισμού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Πενς: Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του Τραμπ

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προειδοποιεί μέσω twitter την Άγκυρα να μην συνεχίζει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Τουρκία θα κάνει καλά να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να δει τον επαναπατρισμό Αμερικανών που έχουν φυλακιστεί άδικα σε ξένη γη» έγραψε ο Πενς, για να συνεχίζει λέγοντας «ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνδρας που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη απαιτεί να απελευθερωθεί».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ