Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Κατηγορεί το PKK ότι χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες για να καλύψει τις μαζικές δολοφονίες Κούρδων

07.02.2016 | 08:32
Μετά την παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και τις μαζικές δολοφονίες Κούρδων στα ανατολικά της εδάφη, η Τουρκία τώρα υποστηρίζει ότι δήθεν το PKK χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες. Τι άλλο θα ακούσουμε;

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε χθες ότι δήθεν οι αντάρτες της οργάνωσης Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) χρησιμοποιούν αμάχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

«Η Τουρκία διεξάγει έναν αγώνα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Οι Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί λαμβάνουν τα μέγιστα μέτρα κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, ώστε να προλαμβάνεται ο τραυματισμός αμάχων. Το PKK αντίθετα χρησιμοποιεί άμαχους σαν "ανθρώπινες ασπίδες"», είπε ο κ. Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad.

Η σύγκρουση στη νοτιοανατολική Τουρκία αναζωπυρώθηκε τον Ιούλιο του 2015, όταν 33 φιλοκούρδοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή καμικάζι στην πόλη Σουρούτς και κατόπιν δύο Τούρκοι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν από το PKK. Ακολούθησε η επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των μειονοτικών αυτονομιστών ανταρτών.

Το PKK, ένοπλη οργάνωση των Κούρδων, της μεγαλύτερης εθνικής μειονότητας της Τουρκίας, μάχεται για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Η οργάνωση ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με στόχο να προωθήσει την κουρδική αυτοδιάθεση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του σκότωσαν 3.100 αντάρτες του PKK το 2015. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ