Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τουρκία: 948 συλλήψεις για προπαγάνδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

08.02.2017 | 12:57
Περίπου 948 άνθρωποι είναι υπό κράτηση με εντολή Ερνογάν, μετά την ταυτόχρονη βομβιστική επίθεση στην επαρχία Beşiktaş (Μπεσικτάς) στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβριο το 2016. Η συγκεκριμένη επίθεση χαρακτηρίστηκε στα Mέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) ως μέσο προπαγάνδας με στόχο την εξάπλωση του φόβου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας διεξήγαγαν επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα από τις 11 Δεκεμβρίου εως και τις 6 Φεβρουαρίου στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν πιθανούς δράστες που λαμβάνουν μέρος σε τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν τη ‘’ρητορική του φόβου’’ ως μέσο προπαγάνδας ποστάροντας στα ΜΚΔ προσβολές σε πρόσωπα της κυβέρνησης και στις Δυνάμεις Ασφαλείας, μετά από τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περίπου 948 άνθρωποι κρατούνται. Οι 248 από αυτούς μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια ενώ οι 700 αφέθηκαν ελεύθεροι είτε με αναστολή είτε μετά την κατάθεση τους στην αστυνομια, συμφωνα με το Ανατολού.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δημοσιογράφοι,αστυνομικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι.

Η επίθεση αυτοκτονίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2016, πραγματοποιήθηκε μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Μπεσικτάς και της Μπουρσαπόρ έξω από το Vodafone Arena.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Τουρκίας είχε πραγματοποιήσει έρευνες σε πάνω από 300 χρήστες ΜΚΔ που έκαναν σχόλια μετά την επίθεση στο νυκτερινό κλάμπ Ρέινα.

Mε πληροφορίες από την hurriyetdailynews.com

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ