Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απειλές της Τουρκίας μέσω Ηνωμένων Εθνών!

24.09.2012 | 10:15
Σύμφωνα με δηλωσεις του Αλεξάντερ Νταουνερ, ΓΓ των ΗΕ, στην εφημερίδα Times 'Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των `διαφιλονικούμενων` πηγών φυσικού αερίου και η προσέλκυση διεθνών επενδυτών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διαπραγματεύσεις Ε/κ και Τ/κ με στόχο την επανένωση της Κύπρου και την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων των δύο πλευρών.

Χθες πάντως ο κ. Ντάουνερ μετέφερε έμμεση απειλή ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου...

"Με κάθε μέσον θα αποτρέψει τις εξορύξεις στην Κύπρο η Τουρκία"

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον, για να αποτρέψει την εξόρυξη του φυσικού πλούτου της Κύπρου και τη δημιουργία τερματικού για το φυσικό αέριο μετέδωσε το ΡΙΚ.
Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, την εκτίμηση αυτή του μετέφερε ο ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο.

Σε ερώτηση, αν ο κύριος Ντάουνερ μετέφερε μήνυμα, ο κύριος Μαλάς είπε ότι πρόκειται για εκτίμηση του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, η οποία, σημείωσε, προφανώς προκύπτει μετά από συζητήσεις που είχε και στην Τουρκία.

Ο κύριος Μαλάς είπε ότι απάντησε με καθαρό λόγο, ότι η Κύπρος δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όσον αφορά την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, ότι οι απειλές αυτές διαταράσσουν την ειρήνη και ότι η αξιοποίηση του φυσικού αερίου είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.


πηγη-ikypros

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ