Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Νέα πρόκληση με στόχο τη Θράκη

03.02.2015 | 16:25
Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Φιρκί Ισίκ, μιλώντας στο συνέδριο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ισίκ κάλεσε την Ελλάδα να “σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης”.

«Αυτό που αναμένουμε από την Ελληνική κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάνης. Αναμένουμε από την νέα κυβέρνηση να παραμείνει πιστή στις υπογραφές που η Ελλάδα έχει θέσει στην Συνθήκη. Είδα, με τα ίδια μου τα μάτια, την πραγματικότητα κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στην Δυτική Θράκη. Θεωρώ εκτός λογικής την συμπεριφορά του Ελληνικού κράτους για τον επίσημο διορισμό μουφτήδων και τη μη αναγνώριση των εκλεγμένων μουφτήδων της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη», είπε ο Τούρκος υπουργό, και κατέληξε λέγοντας πως, αντίθετα με την Ελλάδα, η Τουρκία σέβεται όλες τις μειονότητες!

Φυσικά ο Τούρκος υπουργός “ξέχασε” να πει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης κάνει λόγο για μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα στη Θράκη, όπως επίσης ότι η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη παρέμεινε εκεί, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, με αντάλλαγμα την παραμονή και προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: TRT
Απόδοση-ΕπιμέλειαΑ On Alert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ