Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Διαδηλωτής νεκρός στην Αντιόχεια

10.09.2013 | 09:34
Ένας 22χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας στη διάρκεια συγκρούσεων με την τουρκική αστυνομία, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αχμετ Ατακάν μετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας και υπέκυψε στο νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων ανερχόταν σε 150, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η Αντάκια, που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα, είναι μια από τις πόλεις της Τουρκίας όπου είχαν πραγματοποιηθεί αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το καλοκαίρι.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης από το 2002.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου και με την έναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια, οι διαδηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης επαναλήφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα κυρίως, αλλά σε μικρότερη έκταση σε σχέση με τον Ιούνιο.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης προς έναν 14χρονο έφηβο που έχει πέσει κώμα μετά τις επιχειρήσεις καταστολής

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ