Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Νέο ξεκλήρισμα στον Στρατό Ξηράς από τον Ερντογάν

02.07.2018 | 11:12
Γενικός Εισαγγελέας στην Άγκυρα, τη Δευτέρα, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 68 διοικητές του Τούρκικου Στρατού Ξηράς, κατηγορώντας τους για πιθανολογούμενους δεσμούς τους με την οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν.

Οι 19 από τους υπόπτους, είναι εν ενεργεία αξιωματικοί.

Δεκαεννέα από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τους άλλους σε 19 επαρχίες.

Οι τουρκικές αρχές τον Ιούνιο διέταξαν την κράτηση τουλάχιστον 312 στρατιωτικών σε επιχειρήσεις που αφορούσαν υπόπτους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν.

Η οργάνωση FETO και ο φερόμενος ως ηγέτης της, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν, κατηγορούνται από τον Ερντογάν και την Τουρκική Κυβέρνηση, ότι διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης την οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στον στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, καθώς και σε κρατικούς θεσμούς σε ολόκληρη τη χώρα, για τη σύλληψη υπόπτων με υποτιθέμενους δεσμούς με την FETÖ.

Η κυβέρνηση του ΑΚΡ έχει απολύσει 24.977 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων 150 στρατηγών, αλλά και 22,987 αστυνομικούς, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα με κατηγορίες για υποτιθέμενους δεσμούς με την FETO.


Με πληροφορίες από Daily Sabah, Turkish Minute

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ