Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Toυρκία: Ο στρατός εξοπλίζεται με 8 νέα drones εγχώριας κατασκευής

13.10.2017 | 15:54
Τριανταοχτώ πλεόν τα συνολικά drones ή αλλιώς μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ( UAV) αναγνώρισης και επιτήρησης για το στρατό της Τουρκίας μετά την πρόσφατη νέα παραλαβή. Τα νέα αυτά drones πρόκειται για τα λεγόμενα “TB2” τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία Baykar Makina που έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα ο στρατός παίρνει 8 νέα “TB2”.

Τέσσερα από αυτά τα drones έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν “έξυπνους πυραύλους” (“smart ammunition”), τους οποίους κατασκευάζει η εταιρεία Roketsan η οποία έχει επίσης έδρα την Τουρκία.

Η παράδοση των TB2 στο στρατό της Τουρκίας από την Baykar Makina έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anatolu σήμερα 13 Οκτωβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι 26 από τους Bayraktar TB2s χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ η αστυνομία και η χωροφυλακή έχουν από 6 η καθεμία. Η επιχειρησιακή πτητική διάρκεια αυτών των drones μπορεί να φτάσει τις 30.000 ώρες ενώ δύναται να μεταφέρει φορτίο έως και 100 κιλά.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι χρησιμοποιούνται ευρέως από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com, www.army-technology.com 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ